Opbrengst flamingo is deels voor Hospice Schagen

Schagen Courant-woensdag 2 augustus-Charlotte de Koomen

De foto’s van Cora Deutekom uit Schagen hebben enige tijd in de Hospice gehangen. Omdat er in coronatijd weinig belangstelling was voor de gasten in de Hospice heeft de expositie  weinig bezoekers gehad. Gelukkig werden haar foto’s opgemerkt en zijn ze nu te bezichtigen in het Scagon de Luxe in Schagen. Er hangen vijftien foto’s. In de foyer waar koffie wordt gedronken hangen acht foto’s op dibond uit de serie ’mirror mirror’. Een deel van de opbrengst van de verkoop uit deze serie gaat naar de Hospice. „Ik heb dat goede doel gekozen omdat mijn zus er twee jaar geleden verbleef. Ik heb groot respect gekregen voor de goede zorg van alle vrijwilligers”, legt Deutekom uit.

„Misschien dat er mensen zijn die al iets willen bestellen voor sinterklaas of voor later in het jaar met kerst. Er kunnen afdrukken besteld worden met een zwarte aluminium lijst met glas en er zijn enkele en dubbele kaarten te bestellen. Alles is trouwens te vinden op de site www.mirrormirror. online.” In de gang van het Scagon de Luxe hangen nog vijf foto’s van Deutekom. Het is vrij werk, wel te koop maar niet uit de serie voor de Hospice. Deutekom: „Daar heb ik onder andere ’Gele kwikstaart in geel tulpenveld’ en ’Jan-van-genten’.” Naast haar reclamestudio Codesign is Cora Deutekom inmiddels drie jaar bezig met fotograferen. Zij heeft genoeg beeldmateriaal verzameld om er fine-art beelden van te maken in Photoshop. „Photoshop is echt een hobby”,  legt Deutekom uit. „De foto’s zijn van mij zelf en ik maak er een compositie van. Met mijn fantasie kan ik alles creëren. Ik ben een autodidact. Wel heb ik ooit de vrije tekenacademie gedaan en ook iets op het grafische vlak. In mijn vak, op reclamebureaus, heb ik alle programma’s geleerd. Ik gebruik mijn fotografie ook voor mijn klanten bijvoorbeeld voor op hun website.” Inspiratie Inspiratie krijgt zij genoeg in het Noord-Hollandse landschap. „Ik vind Schagen geweldig. Je kan er alle kanten op, strand en bos. Ik loop zo een uur door het groen en het weiland. Ik heb in ieder geval altijd mijn camera bij me.”

Op uitnodiging van Scagon de Luxe is haar werk in de foyers te bezichtigen tot 5 januari 2021. Als mensen meer informatie willen of iets willen bestellen dan kunnen ze mailen naar mail@codesign.nl of het formulier invullen op de site van www.mirrormirror.online.

Knipsel.Flamingo Knipsel.Flamingo
CORA_DEUTEKOM 2 CORA_DEUTEKOM 2