Tussenstand National Geographic Fotowedstrijd: Cora Deutekom uit Schagen gooit hoge ogen

☼ ☼ ☼      P e r s  b e r i c h t      ☼ ☼ ☼

Een inzending van Cora Deutekom uit Schagen voor de National Geographic Fotowedstrijd 2021 komt in aanmerking voor zowel de Juryprijs als de Publieksprijs, zo heeft de vakjury van de wedstrijd bekendgemaakt. Bij de genomineerden voor de Publieksprijs is Cora Deutekoms inzending “Koolmeesje neemt bad” doorgedrongen tot de laatste 10. Het publiek bepaalt de uiteindelijke winnaar. Dat kan tot en met 7 november.

Cora Deutekom is van oorsprong vormgeefster, maar ontwikkelt zich de laatste jaren ook tot een veelzijdig natuurfotograaf. In haar spaarzame vrije uren trekt ze er graag op uit. Geliefd natuurgebied: de meren en velden in de driehoek Groote Keeten, Callantsoog en het buurtschap Abbestede. De badderende koolmees is ergens anders geschoten: vanuit een vogelhut in de omgeving van Huizen.

De foto’s van Cora Deutekom zijn inmiddels veelgevraagd. Als kunstwerk, door de fotografe zelf op doek afgedrukt, maar ook als ansichtkaart. In menige boekwinkel staat tegenwoordig een kaartenmolen met natuurplaten van de Schagenese.   

De winnaars van de prestigieuze fotoprijzen– één per categorie (mens, dier en natuur) en één overall – worden op 21 november tijdens een speciaal evenement op tv bekendgemaakt. De winnende foto’s worden gepubliceerd in National Geographic

Cora Deutekom kijkt er met meer dan gewone belangstelling naar uit.

 

Wil jij ook stemmen op deze foto?

Zie deze link:

koolmees kopiëren koolmees kopiëren