Cora Deutekom uit Schagen wint fotopublieksprijs National Geographic

Rodi Media | Schagen nieuwsblad

REGIO - “Het is een eer dat ik één van de winnaars ben. Dit smaakt zeker naar meer!” Cora Deutekom uit Schagen wint met haar foto: ‘Badderende koolmees’ de publieksprijs in de categorie volwassen dieren van de prestigieuze fotowedstrijd van National Geographic Benelux.

Er waren verschillende categorieën waaraan je kon deelnemen en er was voor elke categorie een juryprijs en een publieksprijs. In totaal kwamen er 13000 inzendingen binnen. 

“Het was spannend want het werd opgedeeld. Eerst zat ik met mijn foto bij de top 100 en daarna bij de top tien. uiteindelijk heb ik van de top tien inzendingen 19 procent van de publieksstemmen gekregen. Bij de Jury ben ik op de 25ste plek geëindigd. Dat is ook een mooie opsteker, aangezien ik pas een aantal jaar fotografeer, vertelt Cora.

De foto heeft Cora genomen in het bos vlakbij Huizen. “Er stond een vogelhut en van daaruit heb ik de foto kunnen maken. Ik had een hele serie geschoten, maar deze uitgekozen voor de wedstrijd. De camera waar Cora mee fotografeert is een systeemcamera van Olympus met een 40 bij 150 millimeter lens.  ”Hier zit een goede beeldstabilisatie op, echt ideaal. Het is inmiddels mijn derde camera en voorlopig blijf ik hier nog wel mee fotograferen. Uit de hele serie heb ik deze foto uitgekozen voor inzending.’’

Cora is inmiddels zes jaar bezig met fotografie. Wegens haar werk, is ze langzaam in de wereld van de lens gegroeid. Ik vind landschapsfotografie leuk en vogels zijn ook echt mijn ding. Ik rij vaak in de middag naar Callantsoog om te fotograferen. Er is daar altijd wel wat te zien. Later wil ik me graag verdiepen in productfotografie en straatfotografie. 

Cora krijgt naast eeuwige roem een award, een smart-watch en een abonnement op het beroemde tijdschrift. Tevens zal haar foto met de andere winnende foto’s in de eerstkomende editie komen te staan. 

“Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor hun steun en vooral hun stem. Het was heel leuk om op televisie te zien dat mijn foto werd gekozen als winnaar uit die categorie. De dagen erna ben ik ook overspoeld met leuke berichtjes en felicitaties van familie, vrienden en bekenden. Dat was ontzettend leuk!” 

De jury én het publiek kozen uit ruim 13.000 inzendingen hun winnaars in de categorieën Mens, Dier en Landschap. Daarnaast waren er ook prijzen in drie Junior-categorieën: Dier, Landschap en Raar Maar Waar. Per categorie werd er een jury- en een publiekswinnaar gekozen.

 

Redactie:Lenna van den Haak | Rodi Media | Schagen nieuwsblad

 

Koolmeesje Koolmeesje
Codesign Codesign